Καρκίνος

Το «Give Hope» προσφέρει δωρεάν και χωρίς κριτήρια επιλογής υπηρεσίες συμβουλευτικής και ολιστικής υποστήριξης σε άτομα που πάσχουν από καρκίνο και τους συγγενείς τους. Το «Give Hope» στελεχώνεται από επαγγελματίες του χώρου υγείας (μεταξύ αυτών Ογκολόγους, Ψυχιάτρους και Ψυχολόγους, Κοινωνικούς Λειτουργούς) με σκοπό να παράσχουν υψηλής ποιότητας υπηρεσίες και με ανθρωπιά σε αυτούς που το έχουν ανάγκη, συμπληρώνοντας έτσι κενά που υπάρχουν στο ΕΣΥ. Στον χώρο μας τελούνται συνεδρίες ομαδικής και οικογενειακής υποστήριξης από ειδικούς με εμπειρία σε αυτούς τους τομείς.

Με τη φροντίδα των ανθρώπων του «Give Hope» θα συζητηθεί η κάθε περίπτωση ξεχωριστά για να καθοριστούν οι ανάγκες και οι προσδοκίες σας από τα προγράμματα που εκτελούνται στο χώρο μας και τη συνολική υποστήριξη που έχετε από εμάς. Το δίκτυο μας περιλαμβάνει επαγγελματίες του χώρου της υγείας στην Ελλάδα και το εξωτερικό με σκοπό την ταχύτερη, ποιοτικότερη και ενημερωμένη προσφορά υπηρεσιών. Στο «Give Hope» αντιμετωπίζουμε δυναμικά τα προβλήματα που προκαλούνται από τον Καρκίνο και μαθαίνουμε και εμείς κάθε μέρα να δίνουμε νέες λύσεις και να παρέχουμε προτάσεις για τις απορίες και τα θέματα που απασχολούν τους ασθενείς και τις οικογένειές τους μέσω έρευνας άλλα και εμπειρίας. Η εμπειρία κάθε ανθρώπου είναι ένα πολύτιμο εργαλείο και προσφέρει το πεδίο πάνω στο οποίο εργαζόμαστε για να βοηθήσουμε εσάς να πετύχετε καλύτερη ποιότητα ζωής στην καθημερινότητά σας. Κατόπιν επιθυμία σας μπορείτε να ενταχθείτε σε τμήματα ομαδικής υποστήριξης (Group Therapy) ή οικογενειακής υποστήριξης. Οι ανθρώπινες σχέσεις στο οικογενειακό περιβάλλον είναι ένα πολύ σημαντικό κομμάτι της ζωής και η επίλυση όποιων προβλημάτων ή εντάσεων φέρνει μια ασθένεια είναι απαραίτητη. Εν συνεχεία μπορείτε ενεργητικά να συμμετέχετε στον κύκλο λειτουργίας μας και παραγωγής γνώσης για το μέλλον ώστε να βοηθήσετε και εσείς άλλους που το έχουν ανάγκη.

Το «Give Hope» δεν παρέχει ιατρικές υπηρεσίες ούτε έχει σκοπό να αντικαταστήσει τον θεράποντα ιατρό σας. Επιπλέον δεν παρεμβαίνουμε στη θεραπεία ούτε ασκούμε κάποια μορφή εναλλακτικής θεραπείας. Στόχος μας είναι η ενημέρωση και αντιμετώπιση θεμάτων που αφορούν τους ασθενείς και το περιβάλλον τους, η διαλεύκανση μύθων που ταλαιπωρούν τους ασθενείς και η ψυχολογική υποστήριξη των παραπάνω ατόμων. Η αποστολή μας είναι να Δώσουμε Ελπίδα και να βελτιώσουμε την ποιότητα ζωής σε αυτούς που το έχουν ανάγκη.