Αγχώδεις Διαταραχές

Το «Give Hope» παρέχει υπηρεσίες για την αντιμετώπιση του άγχους καθημερινότητας και πιο συγκεκριμένα της Γενικευμένης Αγχώδους Διαταραχής (ΓΑΔ) και των Κρίσεων πανικού (ΚΠ). Οι υπηρεσίες αυτές παρέχονται δωρεάν και ελεύθερα σε όσους ζητούν τη βοήθειά μας.

Οι αγχώδεις διαταραχές και οι κρίσεις πανικού είναι πολύ συνηθισμένες στην εποχή μας με περίπου 47% των εργαζόμενων ενηλίκων έχουν εκδηλώσει σχετικά προβλήματα και το 20% αυτών να αποζητούν βοήθεια από επαγγελματίες. Εάν έχετε μη αναμενόμενα και επανειλημμένα επεισόδια έντονου, κατακλυσμιαίου τρόμου/φόβου χωρίς συγκεκριμένο λόγο ή επεισόδια με συμπτώματα όπως: έντονη ταχυκαρδία, πόνο, σφίξιμο ή δυσφορία στο στήθος, εφίδρωση, έντονο τρέμουλο, διαταραχή της αναπνοής ή δύσπνοια, ζαλάδα, τάση λιποθυμίας, ρίγη, μυρμήγκιασμα σε διάφορα μέρη του σώματος, απώλεια αίσθησης ελέγχου, αίσθημα πνιγμού κ.α. μπορεί και εσείς να πάσχετε από κάποια τέτοια μορφή αγχώδους διαταραχής. Οι μακροπρόθεσμες επιπτώσεις για το άτομο και το περιβάλλον του είναι μεγάλες και πρέπει να προληφθούν.

Στο “Give Hope” παρέχουμε ένα πλαίσιο φροντίδας για την διερεύνηση και ανάλυση συμπεριφορών και συμπτωμάτων που χαρακτηρίζουν τις αγχώδεις διαταραχές με σκοπό τη βοήθεια των ατόμων που πάσχουν από αυτές από εξειδικευμένο προσωπικό. Λαμβάνουμε πολύ σοβαρά υπ’όψιν ότι πολλές φορές στην υποκείμενη συμπτωματολογία κρύβονται οργανικά νοσήματα και σε τέτοιες περιπτώσεις η ιατρική αντιμετώπιση τους ενδεικνύεται και προτείνεται και από εμάς.

Σκοπός μας είναι να δημιουργήσουμε ομάδες που θα παρέχουν ένα ασφαλές και άνετο περιβάλλον στο οποίο άτομα με αγχώδεις διαταραχές και/ή διαταραχή πανικού θα γνωρίζονται μεταξύ τους και με τη βοήθεια ενός ειδικού θα δουλεύουν το πρόβλημα τους μέσω ομαδικής συζήτησης και της γνωσιακής- συμπεριφορικής θεραπείας (ΓΣΘ). Η ΓΣΘ χρησιμοποιείται για να διδάξει στα άτομα μια διαφορετική αντιμετώπιση των κρίσεων πανικού, τεχνικές μείωσης του άγχους και ενθαρρύνει το άτομο να τοποθετήσει τον εαυτό του σταδιακά και με ασφάλεια σε μέρη και καταστάσεις που απέφευγε. Οι ομάδες αυτές θα έχουν διαδραστικό χαρακτήρα, χωρίς κάποια δέσμευση από τα άτομα.